€ 0,00
Gratis verzending

Wollen plaids en dekens

Een wollen plaid is heerlijk comfortabel

Een wollen plaid is een comfortabel manier om je lekker warm te houden, zowel binnen als buiten. Dit komt omdat wol goed isolerend werkt tegen kou en warmte doordat er veel stilstaande lucht tussen de vezels van de wol zit. Wol kan ook veel vocht uit de lucht opnemen zonder nat aan te voelen. Wol is van nature vuil en vocht afstotend, het is dan ook niet nodig om wollen plaids en dekens vaak te wassen. Opfrissen kan eenvoudig door deze buiten in de frisse lucht te leggen of in de badkamer op te hangen. Van een wollen plaid kun je lang plezier hebben.

Verschillende soorten wollen plaids

Er zijn veel verschillende soorten wol met ieder hun eigen unieke eigenschappen. De wolsoort waar de plaid, deken of kussenhoes van gemaakt is geeft het product daarmee een eigen uitstraling. Zo is bijvoorbeeld een belangrijk verschil tussen de diverse wolsoorten de dikte van de wolvezel.  De plaids van lamswol, Gotland wol en Scandinavische ongeverfde Gotland wol hebben de dikste wolvezel en daarmee het meeste volume. Plaids van merinowol, baby alpaca en kasjmier wol hebben een verfijndere uitstraling en zijn het zachtst. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende wolsoorten waar je uit kunt kiezen.

Lamswollen en eco lamswollen plaids

Lamswol komt van de eerste schering van het schaap. De Lamswollen plaids zijn gemaakt van wol uit Nieuw-Zeeland, de wol is traceerbaar tot aan de schapenboerderij. Deze schapenboerderijen moeten voldoen aan strenge eisen voor dierenwelzijn, zo is mulesing niet toegestaan. De schapen grazen het hele jaar buiten, hierdoor ontstaat een mooie witte en sterke wol met gelijkmatige kwaliteit. De eco lamswollen plaids voldoen aan nog strengere eisen. Zo krijgen de schapen geen antibiotica en alleen natuurlijk voedsel. Ook mogen geen pesticiden in de eco wol worden aangetroffen.
Alle lamswol wordt zorgvuldig gewassen met NPEO vrije middelen (omdat deze niet biologisch afbreekbaar zijn) en er wordt geen bleekmiddel gebruikt. De meeste plaids worden geborsteld om een zo zacht mogelijk effect te krijgen, hierdoor heeft de plaid uitstekende haartjes en kan deze gaan pillen. Deze zijn gemakkelijk met een wolkam te verwijderen. Wil je liever een gladder effect dan kun je ook een electrisch pil apparaat gebruiken. Na een eerste keer de pillen verwijderen zal het pillen minder worden omdat dan alle uitstekende en losse haartjes zijn verwijderd.

>> Naar alle lamswollen plaids

Gotland wollen plaids

Gotland wol komt van een oud Zweeds schapenras dat in de tijd van de Vikingen al bestond. Het is een prachtige kwaliteit wol met een mooi volume, glans en zachtheid. Deze wol is iets lichter dan een lamswollen plaid en is heerlijk warm en comfortabel. De plaids kunnen door wrijving gaan pillen, deze pillen zijn met een wolkam eenvoudig te verwijderen.

>> Naar alle Gotland wollen plaids

(Ongeverfde) Scandinavische Gotland wollen plaids

Niet alleen het type wol maar ook hoe je de wol verwerkt is belangrijk voor de uitstraling. De Gotland wol wordt met de hand geselecteerd op kleur waarna deze wordt verwerkt in de plaids. Wat uniek is is dat de ongeverfde en ongebleekte plaids zijn gemaakt van wol die van Scandinavische Gotland schapen afkomstig is die een off white, grijs, bruin of beigetint hebben. De wol wordt niet gebleekt of geverfd. De plaids zijn zowel in uni als in mooie Scandinavische patronen leverbaar. Ook de grootste plaids die we verkopen (220 bij 260cm) en die geschikt zijn voor een 2 persoons bed komen uit deze collectie.

>> Naar alle Scandinavische wollen plaids

Merino wollen en Peruvian highland wollen plaids

Merinowol komt van het Merino schaap. Dit schapenras komt oorspronkelijk uit Spanje maar wordt tegenwoordig ook in Mongolië gehouden. Het is de zachtste en fijnste wol die afkomstig is van een schaap. Het gebied waar het Merino schaap wordt gehouden is belangrijk voor de kwaliteit van de wol. Grote gebieden om te grazen zorgen voor een dunne en fijn wolvezel welke zacht aanvoelt. Er zijn merinowollen plaids die gemaakt zijn van 100% merinowol of die een mix zijn van merinowol met lamswol.
Peruvian highland wol komt van een schaap dat een kruising is tussen een Merino schaap en een Corriedale schaap. Deze wol is net iets minder zacht dan merino wol maar is sterker. Deze wolsoorten komen heel dicht bij elkaar in de buurt.

>> Naar alle merino / Peruvian highland wollen plaids

Baby alpaca wollen plaids

Als alleen het allerzachtste goed genoeg is dan kies je voor baby alpaca of kasjmier. Baby alpaca is de fijnste selectie alpaca wol en komt niet van jonge dieren. De alpaca is een kameelachtig dier en woon op het dak van de wereld de Andes. In de Andes moet de Alpaca zich snel kunnen aanpassen aan temperatuurschommelingen van -20°C tot +30°C. De wol van de Alpaca isoleert uitstekend tegen zowel de hitte als de kou. Verder is de alpaca wol heel erg zacht en flexibel. De baby alpaca plaids hebben een luxe en gladde uitstraling en zijn zeer comfortabel in gebruik.

>> Naar alle baby alpaca plaids

Kasjmier wollen plaids

Kasjmier wol komt van de Kasjmirgeit welke leeft in Azië. De wol is fijn, zeer zacht en soepel. Kasjmier heeft bij een laag gewicht al zeer goede warmte isolerende eigenschappen waardoor je het comfort krijgt van een lichtere plaid die toch behagelijk warm is. Omdat kasjmier een exclusieve en kostbare wolsoort is wordt deze vaak gemengd met een andere fijne wolsoort zoals bijvoorbeeld merinowol.

>> Naar alle kasjmier plaids

Graag advies? Bel 06 83317730 (ma t/m vrij van 10:00 tot 16:00 uur) of mail naar info@plaidsendekens.nl.

snel bezorgen
PostNL
ideal
veilig bestellen
plaidsendekens op instagram
plaidsendekens op pinterest
Webshop Keurmerk

©2008-2024 Chateau Joli webshops