€ 0,00
Gratis verzending

Plaids en Dekens Klippan

Was instructies wollen plaids en dekens

Wol heeft uitstekende vuil afstotende eigenschappen waardoor het niet nodig is om het product vaak te wassen. Wol kan zichzelf reinigen en vuil blijft aan de buitenkant van het oppervlak door de natuurlijke oliën in de wol. Je kunt wol het beste buiten laten luchten op een dag met een hoge luchtvochtigheid/mistig weer. Mocht dit niet voldoende zijn dan vind je hieronder per product type de was instructies.

Plaids gemaakt van lamswol & merino wol
Deze kunnen in de wasmachine op een wolwasprogramma gewassen worden. Max temperatuur 30°C Celsius. Apart wassen en op lage temperatuur strijken. Niet in de droger of blekende wasmiddelen gebruiken. Gebruik een speciaal wolwasmiddel maar geen wasverzachter. Wol kan krimpen door plotselinge temperatuur schommelingen. Hang wol dan ook niet in de zon te drogen of op de verwarming. Bij voorkeur in de schaduw laten drogen op een zomerse dag met wat wind, dat zorgt ervoor dat de wol mooi soepel droogt.

Plaids gemaakt van kasjmier en baby alpaca
Deze plaids professioneel laten reinigen door een stomerij als het echt nodig is.

Wollen dekens
De 100% wollen dekens en de dekens bestaande uit 80% wol en 20% katoen kun je het beste door de stomerij laten reinigen. In geen geval de deken in de wasdroger drogen, laten weken (dan kan wol vervilten), blekende wasmiddelen of wasverzachter gebruiken. Wol kan krimpen door plotselinge temperatuur schommelingen. Hang wol dan ook niet in de zon te drogen of op de verwarming.

Onderhoud van wollen plaids en dekens

Wol gaat op den duur licht pillen dit komt door de wrijving op de plaid of deken. De uitstekende haartjes haken dan in elkaar en vormen een klein bolletje. Voorkom te veel pillen door niet op de plaid of deken te gaan zitten (permanente bankbekleding) en de plaid of deken niet als kussen te gebruiken. Je kunt de kleine bolletjes wol die ontstaan verwijderen met een pilkammetje. Een nieuw wollen product zal het snelst pillen omdat er meer uitstekende haartjes zijn die met elkaar de bolletjes kunnen vormen. Na een eerste behandeling met een pilkam zal het pillen minder worden.

Was instructies katoenen chenille dekens

Deze kunnen in de wasmachine op max. 40°C gewassen worden. Apart wassen en geen blekende wasmiddelen gebruiken. De dekens kunnen op medium temperatuur gestreken worden.

Was instructies 100% linnen plaids

De 100% linnen plaids kunnen in de wasmachine op 40°C worden gewassen. Gebruik hiervoor een wasmiddel zonder bleekmiddelen, bijvoorbeeld een bio wasmiddel. De plaids wassen met vergelijkbare kleuren. Het is mogelijk om wat wasverzachter toe te voegen. Laat de plaid aan de waslijn drogen (niet in de droger). Indien gewenst kan de plaid op hoge temperatuur gestreken worden.

Was instructies katoen linnen mix plaids

De plaids kunnen in de wasmachine op 30°C worden gewassen. Indien gewenst kan de plaid op lage temperatuur (1 stipje) gestreken worden.

Was instructies wollen kussenhoezen

Ook voor de kussenhoezen geldt dat het wol uitstekende vuil afstotende eigenschappen heeft door de natuurlijke oliën van de wol. Je kunt de kussens dan ook opfrissen door ze te luchten op een dag met een hoge luchtvochtigheidsgraad of laten "stomen" in de badkamer. In het geval van vloeistof op de kussens dan zal deze er in eerste instantie bovenop blijven liggen. Dep daarom voorzichtig de vloeistof met een absorberende doek van het oppervlak. De kussenhoesjes die je los kunt ritsen kun je voorzichtig met de hand in een lauw warm sopje met een klein scheutje wolwas middel wassen. Nooit laten weken en heel goed uitspoelen met dezelfde temperatuur lauw warm water. Voorzichtig het water eruit knijpen maar niet wringen. De hoesjes plat op een droogrek neerleggen om te laten drogen. Net als bij de wollen plaids en dekens geen knijpers gebruiken en niet in de zon laten drogen. Indien nodig heel voorzichtig in vorm trekken. In geval van hardnekkige vlekken chemisch laten reinigen door professionals.

Was instructies linnen en katoenen kussenhoezen

De kussenhoezen kunnen binnenstebuiten in de wasmachine worden gewassen. Voor de linnen kussenhoezen geldt een temperatuur van maximaal 60°C, de chenille katoenen kussenhoezen kunnen maximaal op 40°C gewassen worden. De hoezen aan de waslijn laten drogen. De linnen en katoenen hoezen kunnen op gematigde temperatuur gestreken worden.

Fossflakes kussens onderhoud/wassen

De Fossflakes kussens zijn eenvoudig te onderhouden. Ze kunnen opgeschud worden of doe ze zo nu en dan eens in de wasdroger voor 10 tot vijftien minuten. Wanneer de droger klaar is het kussen zo snel mogelijk er weer uithalen. Tevens kunnen de Fossflakes kussens in de wasmachine op 60°C worden gewassen. Vermijd het gebruik van wasverzachter en gebruik een fijn- of wolwasmiddel. Het kussen kan na het wassen in de droger op lage temperatuur (max 60 °C) gedroogd worden. Na het drogen het kussen zo snel mogelijk weer uit de droger halen.

Graag advies? Bel 06 83317730 (ma t/m vrij van 10:00 tot 16:00 uur) of mail naar info@plaidsendekens.nl.

snel bezorgen
PostNL
ideal
veilig bestellen
chateau joli op pinterest
Webshop Keurmerk

©2008-2023 Chateau Joli webshops