€ 0,00
Gratis verzending

Lapuan Kankurit

From the weavers of good life

Dit Finse merk staat voor nordic design: stijlvolle en tijdloze ontwerpen. Lapuan Kankurit betekent wevers uit Lapua, een plaats in Finland. Ze hebben een eigen weverij in Finland waar ze jacquard weven en waar ze vele jaren ervaring hebben en altijd streven naar de beste kwaliteit. Elke stap van de inkoop van natuurlijke materialen naar de draad en tenslotte naar het eindproduct is belangrijk om de mooiste textiel producten te kunnen maken. Ook de laatste weef technieken, vakmanschap, duurzaamheid en processen die mens en natuur respecteren dragen hier aan bij. Daarnaast wordt er samen gewerkt met top designers die natuur belangrijk vinden. Alle ontwerpen hebben als uitgangspunt het maken van een prachtig maar ook functioneel textiel product waar je generaties lang plezier van kunt hebben.

Hieronder vind je alle Lapuan Kankurit producten

Lapuan Kankurit nordic design

Eigen weverij

De weverij is het hart van dit merk. Het ontwikkelen van de beste textiel producten in de wereld is hun passie. Door het ontwikkelen van nieuwe producten en technieken en het werken met jonge open-minded professionals en ervaren vakmensen maken ze hun producten elke dag een stukje beter. De top designs worden geweven in Lapua, in het midden van de Ostrobothnian regio.

Natuurlijke materialen

Er wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Waar de materialen vandaan komen en alle stappen van draad naar het eindproduct worden nauwkeurig gevolgd. Wol uit verschillende delen van de wereld verschilt van elkaar, er wordt gebruik gemaakt van de beste kwaliteit wol. Finse wol wordt rechtstreeks bij de boeren gekocht en zelf ingezameld, de wol wordt daarna in Finland tot draad gesponnen. Andere gecertificeerde pure wol komt uit Scandinavië, New-Zeeland, Zuid Amerika, Australie en Zuid Afrika. Deze wol wordt voornamelijk in Europa tot draad gesponnen volgens ├ľko-Tex standaard 100. De wol is gegarandeerd mulesing-free en gecertificeerd.
Wol staat bekend om de goede isolerende eigenschappen, dus je blijft lekker warm in de winter en koel in de zomer. Wol is water afstotend en is antibacterieel en microbieel. Wol is vuil afstotend en hoeft niet vaak gewassen te worden. Wol is één van de meest duurzame natuurlijke materialen. Wollen producten gaan generaties lang mee en zijn biologisch afbreekbaar, kortom een verantwoorde en duurzame keuze.

Graag advies? Bel 06 83317730 (ma t/m vrij van 10:00 tot 16:00 uur) of mail naar info@plaidsendekens.nl.

snel bezorgen
PostNL
ideal
veilig bestellen
plaidsendekens op instagram
plaidsendekens op pinterest
Webshop Keurmerk

©2008-2024 Chateau Joli webshops